به گزارش خبرنگار اجتماعی صبح قزوین؛ امروزه پدیده کودکان کار و خیابان یکی از معضلات و مشکلات شهرهای بزرگ است.
کودکانی که سر چهارراهها و خیابانها با هزار خواهش و التماس سعی در فروش خرده ریزههای خود به عابران دارند و بدین شکل روزهای خود را به شب میرسانند.
بچههایی که به جای بازی و شوخی و دلمشغولیهای کودکانه با تکدیگری در فکر تامین معاش خانواده بوده و روزهای خوش کودکیشان را قربانی ندانمکاری، بیماری و هزار مشکل والدین خویش میکنند و در میان رنج و اندوه آدمهای بزرگ، قد میکشند.
جذب ۱۹۳ کودک در مراکز ساماندهی کودکان کار و خیابان
هدی حقیقی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی صبح قزوین؛ با اشاره به شناسایی و ساماندهی کودکان کار در استان اظهار کرد: شناسایی کودکان کار در سطح استان توسط تیم اورژانس اجتماعی و مراکز غیردولتی حمایتی-آموزشی کودک و خانواده انجام میشود.
۵۰ درصد کودکان کار، اتباع فاقد هویت و غیرمجاز هستند
این مسئول با اشاره به روند پذیرش کودکان کار عنوان کرد: ابتدا مددکار اجتماعی یا روانشناس مرکز به محل حضور کودکان در اماکن پرتردد مراجعه کرده و ضمن برقراری ارتباط حرفهای اولیه با کودکان خیابانی، یک ارزیابی سریع از وضعیت عمومی کودک به عمل میآورد.
وی افزود: مددکار اجتماعی در ادامه ضمن تشویق کودکان به بهرهمندی از خدمات مرکز، خدمات سرپایی اولیه به تناسب نیاز کودکان شامل خدمات تغذیهای، بهداشتی، ویزیت پزشک، آموزشهای بهداشتی و پیشگیرانه را ارائه میکند.
۷۰ درصد کودکان کار غیرایرانی هستند
معاون امور اجتماعی بهزیستی استان قزوین خاطرنشان کرد: در مراکز مربوط به کودکان کار، خدمات مختلف همچون مددکاری اجتماعی، روانشناختی، حقوقی، فرهنگی، پزشکی و روانپزشکی، آموزشی، ورزشی، کمکهای مالی و سبد کالا در راستای کاهش آسیبهای اجتماعی و ارتقاء کیفیت زندگی آنان و خانوادههایشان ارائه میشود.
وی ابراز کرد: هم اکنون بهزیستی استان قزوین دارای یک مرکز شبانهروزی دولتی جهت اسکان موقت کودکان کار و خیابانی است و در این مرکز کودکان خیابانی سطح دو یعنی اقامت کوتاهمدت پذیرش شده و نگهداری موقت آنان حداکثر تا ۲۰ روز انجام میشود.
هزینه ۴ میلیاردی بهزیستی استان قزوین برای کودکان کار و خیابان
معاون امور اجتماعی بهزیستی استان قزوین گفت: مرکز اقامت میانمدت، مرکزی برای نگهداری و تربیت کودکانی است که با تشخیص تیم تخصصی ستاد ، نیازمند انتقال و پذیرش در مراکز شبانهروزی هستند.
وی ابراز کرد: در صورتی که کودک بیسرپرست، بدسرپرست یا فاقد سرپرست باشد، کودک به مرکز اقامت بلند مدت و سطح چهار ارجاع که این مرکز، امکان اقامت و زندگی کودک را تا پایان ۱۸ سالگی فراهم میکند.
۱۲۰ کودککار تحت حمایت بهزیستی استان قزوین هستند
معاون امور اجتماعی بهزیستی استان قزوین با بیان اینکه کلیه کودکان اتباع شناسایی شده از کشور افغانستان هستند؛ اضافه کرد: این اطلاعات براساس خوداظهاری کودکان بوده و به نظر میرسد تعدادی از کودکان اتباع به دلیل ترس و همچنین شباهت ظاهری با کودکان ایرانی، تابعیت خود را به درستی اعلام نمیکنند.
اجرای برنامه "اقدام و عمل" در جهت حمایت اجتماعی از کودکان کار در قزوین
حقیقی عنوان کرد: با توجه به این که بخش زیادی از کودکان کار غیرایرانی میباشند، ایرانی بودن یا جزو اتباع خارجی بودن کودک و خانواده، در ساماندهی آنها مورد نظر قرار خواهد گرفت.
وی افزود: احراز هویت کودک از طریق عکسبرداری عنبیه چشم انجام خواهد شد و بدین ترتیب اطلاعات و آمارهای دقیقتری از این کودکان به دست آمده و از ثبت اطلاعات تکراری جلوگیری خواهد شد.
معاون امور اجتماعی بهزیستی استان قزوین در پایان گفت: طی سال جاری برنامه اقدام و عمل در راستای حمایتهای اجتماعی از کودکان کار و خیابانی در استان قزوین مانند سایر استانهای کشور اجرایی میشود.
نظر شما